Kasja1986

Kasja1986

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 173]

Bakłażanowe pizzerinki z boczkiem i pieczarkami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Pizzerinki w lżejszym wydaniu na spodzie z bakłażana, a na wierzchu nasze ulubione dodatki. Polecam i życzę smacznego.

Bakłażanowe pizzerinki z boczkiem i pieczarkami

Składniki:

Bakłażanowe pizzerinki z boczkiem i pieczarkami

 

  • średniej wielkości bakłażan
  • kilka suszonych pomidorów lub 2 łyżki czerwonego pesto
  • 5 pieczarek
  • 10 dag wędzonego boczku
  • 10 dag żółtego sera
  • 50 g parmezanu
  • oregano
  • majeranek
  • kilka liści rukoli
  • koperek

Sposób przygotowania:

Bakłażanowe pizzerinki z boczkiem i pieczarkami
Bakłażana kroimy w kilkucentymetrowe plasterki lub wzdłuż jak wolimy. Pomidory kroimy w drobną kostkę, kładziemy je na bakłażanie. Możemy dodatkowo lekko skropić olejem od pomidorów. Następnie kładziemy ser, pokrojone pieczarki i cienko pokrojony boczek. Wierzch posypujemy startem parmezanem, oregano i majerankiem. Pieczemy w 180 - 190 stopniach C około 10 minut. Podajemy z posypane koperkiem i rukolą z sosem np. czosnkowym.