Sposób przygotowania:
Bakłażanowe steki z mięsem mielonym
Bakłażana kroimy w kosteczkę wraz ze skórką, koperek siekamy, czosnek obieramy i drobno siekamy.
Mięso przekładamy do miski, dodajemy bakłażana, koperek, czosnek, wbijamy jajko, doprawiamy do smaku solą pieprzem i papryką słodką - mieszamy. Dodajemy 2-3 łyżki kaszy manny i ponownie mieszamy.
Z masy mięso bakłażanowej formujemy steki i smażymy po kilka minut z dwóch stron na rozgrzanym tłuszczu.
Mięso przekładamy do miski, dodajemy bakłażana, koperek, czosnek, wbijamy jajko, doprawiamy do smaku solą pieprzem i papryką słodką - mieszamy. Dodajemy 2-3 łyżki kaszy manny i ponownie mieszamy.
Z masy mięso bakłażanowej formujemy steki i smażymy po kilka minut z dwóch stron na rozgrzanym tłuszczu.