zmudek

zmudek

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 249]

Bakłażany zapiekane z beszamelem

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Bakłażany zapiekane z beszamelem

Bakłażany zapiekane z beszamelem

Składniki:

Bakłażany zapiekane z beszamelem

 

 

 

Sposób przygotowania:

Bakłażany zapiekane z beszamelem
Baklazany,pomidory oraz ceule umyc,polowe baklazanow pokroic na plastry i usmazyc,a druga polowe piec w calosci ok 15min. w temp.200st.Make przesmazyc na masle,wlac smietane i gotowac na malym ogniu,caly czas mieszajac,ostudzic i wymieszac z jajkami.Pomidory sparzyc,zdjac skorke i usunac pestki.Upieczone baklazany obrac i zmiksowac razem z pomidorami,podsmazana wczesniej cebula oraz 60ml sosu beszamelowego.W naczyniu zaroodpornym ulozyc warstwe smazonych baklazanow,na nie te zmiksowane,a potem podsmazane mieso.Na wierzch ulozyc parmezan,zmiksowane baklazany i reszte sosu.Piec 30min.