Sposób przygotowania:
Bałwanek Kapuściano-Ryżowy :)
Ryz gotujemy zgodnie z instrukcja na opakowaniu.Kapustę myjemy(szatkujemy drobno) Wrzucamy do garnka i gotujemy do miękkości,do kapustki wrzucamy pare gałązek koperku posiekanego.Jak juz jest miekka odcedzamy ja na durszlaku i czekamy az ostygnie.Ryż ugotowany przesypujemy do miski i równiez czekamy aż wystygnie. Przestudzona kapustę odciskamy i wrzucamy do miski z ryżem,dodajemy jajo,bułke tartą,przyprawiamy(mieszamy jak na mielone kotlety) Formujemy małe kuleczki w kształcie pulpecików.Obtaczamy jej w jajku i w bułece i smazymy na rozgrzanym oleju z każdej stony na złoty kolorek. Mozna podawać z sosem pomidorowymSMACZNEGO :)
darmiona
luna
zewa
nutella
Niuniaczka
gusia1000