Bananowe racuszki Asus

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Przepis na bananowe racuszki.

Bananowe racuszki Asus

Składniki:

Bananowe racuszki Asus

 

Sposób przygotowania:

Bananowe racuszki Asus
Obrane banany podzielić na 5 części, zalać rumem. Drożdże pokruszyć połączyć z mąką, dodać żółtka od jajka, mleko oraz łyżkę oleju. Przygotowane składniki wymieszać. Następnie ubić na sztywną piane białka od jajka i dodać ją do masy. Na koniec wyciągnąć kawałki bananów z rumu, osączyć i zanurzyć w cieście. Łyżką kłaść na mocno rozgrzany olej i smażyć około 4 minut. Gotowe racuszki poukładać na papier by ociekły z tłuszczu i posypać delikatnie cukrem pudrem.

Tagi:

jajko jajka