Sposób przygotowania:
Bananowiec
Upiec biszkopt z podanych składników.
Odłożyć 2 banany, resztę obrać i dokładnie rozgnieść widelcem. Do utartego z żółtkami masła, dodawać po łyżce masy z bananów, a pod koniec galaretkę wiśniową rozpuszczoną w szklance wody i dokładnie utrzeć. Masę rozetrzeć na biszkopcie i odstawić na 1 godzinę do lodówki.. Potem pokroić banany i zalać galaretką. Białka obić na sztywną pianę i połączyć z żelatyną rozpuszczona w niewielkiej ilości wody i wlać na wierzch placka.
Odłożyć 2 banany, resztę obrać i dokładnie rozgnieść widelcem. Do utartego z żółtkami masła, dodawać po łyżce masy z bananów, a pod koniec galaretkę wiśniową rozpuszczoną w szklance wody i dokładnie utrzeć. Masę rozetrzeć na biszkopcie i odstawić na 1 godzinę do lodówki.. Potem pokroić banany i zalać galaretką. Białka obić na sztywną pianę i połączyć z żelatyną rozpuszczona w niewielkiej ilości wody i wlać na wierzch placka.