eli_555

eli_555

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1833]

Bananowiec Eli

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 5

Pyszne ciasto z dodatkiem rozgniecionych,miękkich bananów.

Bananowiec Eli

Składniki:

Bananowiec Eli

 

  • Ciasto upieczone wg przepisu Kasi.

 

  • szklanka=250 ml

 

Sposób przygotowania:

Bananowiec Eli
Obrane i pokrojone na kawałki banany rozgnieść dokładnie widelcem.Makę i proszek do pieczenia przesiać przez sitko.Mleko zagotować,wsypać sodę,zamieszać i wystudzić.Miękką Kasię utrzeć z cukrem,dodając po jednym jajkuCiągle ucierając dodawać mąkę,banany i mleko z sodą.Ciarto wyłożyć do keksówki wysmarowanej margaryną i wysypanej mąka.Piec około 50 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni C.