patka96

patka96

Kucharz
[Przepisów: 11]

Bananowo-orzechowy chlebek

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Idealny sposób na wykorzystanie przejrzałych bananów. Bez dodatku cukru i białej mąki. Idealny na śniadanie ze świeżym masłem i powidłami.

Bananowo-orzechowy chlebek

Składniki:

Bananowo-orzechowy chlebek

 

Sposób przygotowania:

Bananowo-orzechowy chlebek
Orzechy zmielić w malakserze. Dodać banany i zmiksować. Mąki wymieszać z solą, płatkami, kakao, cynamonem i proszkiem do pieczenia. Do bananów wmieszać olej i jajka i połączyć. Wymieszać z suchymi składnikami. Wylać do formy wyłożonej papierem do pieczenia. Piec 50 minut w 180 stopniach.Do ciasta można dodać inne orzechy, suszone owoce lub kawałki czekolady.