zmudek

zmudek

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 249]

Baranina duszona z fasolą

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Baranina duszona z fasolą

Baranina duszona z fasolą

Składniki:

Baranina duszona z fasolą

 

Sposób przygotowania:

Baranina duszona z fasolą
Wyplukana fasole moczyc kilka godzin w duzej ilosci zimnej wody.Odcedzic,a nastepnie zalac wrzatkiem i gotowac do miekkosci,nie dopuszczajac do rozgotowania.Pokrojone na kawalki mieso obsmazyc na tluszczu,dodac obrane i pokrojone na plasterki marchewki,pokrojona cebule,roztarty czosnek i ziola,dusic pod przykryciem na bardzo malym ogniu przez okolo 40min.Odcedzic fasole, dodac do miesa,podlac wywarem z fasoli i dusic pod przykryciem przynajmniej godzine.Podawac z ziemniakami puree,posypanymi posiekana natka pietruszki