Babcia Halinka

Babcia Halinka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2266]

Baranina na ostro

  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 2

Mięso umyć, wyjąć kości, oczyścić z tłuszczu i błon. Pokroić w poprzek

Baranina na ostro

Składniki:

Baranina na ostro

 

Sposób przygotowania:

Baranina na ostro
Mięso umyć, wyjąć kości, oczyścić z tłuszczu i błon. Pokroić w poprzek włókien na kotlety i lekko zbić tłuczkiem. Pokropić cytryną i odstawić na godzinę. Czosnek obrać z łupinek, zmiażdżyć praską i zmieszać z musztardą. Kotlety doprawić solą i pieprzem, a następnie maczać w sosie i mące. Tłuszcz mocno rozgrzać na patelni i smażyć mięso po obu stronach. Podawać z zestawem surówek.

Tagi:

mięso danie