Reniz

Reniz

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 3217]

Baranina pieczona z ziołami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Pieczeń barania z ziołami jest łatwa do przygotowania i smaczna

Baranina pieczona z ziołami

Składniki:

Baranina pieczona z ziołami

 

 

Sposób przygotowania:

Baranina pieczona z ziołami
Mięso umyć, osuszyć, natrzeć połową przypraw ziołowych, solą, ułożyć w brytfannie, skropić oliwą i wstawić do nagrzanego piekarnika do 220 st. Gdy mięso jest rumiane, oprószyć pieprzem, zmniejszyć temperaturę do 180 stopni i dopiekać podlewając od czasu do czasu powstałym podczas pieczenia sosem. Pod koniec posypać mięso bułką tartą i pozostałymi przyprawami ziołowymi. Trzymać w piekarniku jeszcze przez kilkanaście minut. Gotowe mięso wyjąć z piekarnika i pokroić na plastry, ułożyć na półmisku. Powstały sos wymieszać z natką pietruszki, polać pokrojone mięso.