Danusia19671

Danusia19671

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1428]

Baranina w słojach

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Tak przygotowane mięso w słoikach mamy innym razem szybki obiad

Baranina w słojach

Składniki:

Baranina w słojach

 

  • 1 kg baranina pokrojona w poprzek włókien na porcje,
  • 2 łyżki tłuszcz,
  • 2 szt cebula pokrojona,
  • 2 kg kapusta kwaszona,
  • 5 szt suszone grzyby,
  • kminek szczypta nasion,
  • Sól,
  • pieprz

 

Sposób przygotowania:

Baranina w słojach
Każdy kawałek rozbić młotkiem i obrumienić na tłuszczu.
Włożyć połowę kapusty do garnka, rozłożyć na niej mięso i pokryć pozostałą częścią kapusty.
Dodać namoczone grzyby, podsmażoną cebulę, kminek i razem gotować 20 minut.
Włożyć gorącą kapustę z mięsem do słojów i zamknąć. Pasteryzować 1 godz i 20 minut, następnego dnia 30 minut.