Sposób przygotowania:
Baranina w słojach
Każdy kawałek rozbić młotkiem i obrumienić na tłuszczu.
Włożyć połowę kapusty do garnka, rozłożyć na niej mięso i pokryć pozostałą częścią kapusty.
Dodać namoczone grzyby, podsmażoną cebulę, kminek i razem gotować 20 minut.
Włożyć gorącą kapustę z mięsem do słojów i zamknąć. Pasteryzować 1 godz i 20 minut, następnego dnia 30 minut.
Włożyć połowę kapusty do garnka, rozłożyć na niej mięso i pokryć pozostałą częścią kapusty.
Dodać namoczone grzyby, podsmażoną cebulę, kminek i razem gotować 20 minut.
Włożyć gorącą kapustę z mięsem do słojów i zamknąć. Pasteryzować 1 godz i 20 minut, następnego dnia 30 minut.