makarena1011

makarena1011

Szef Kuchni
[Przepisów: 104]

Baranina z wiśniami

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Świetny sposób na baraninę do obiadu

Baranina z wiśniami

Składniki:

Baranina z wiśniami

 

Sposób przygotowania:

Baranina z wiśniami
Mięso umyć. Pokroić w kostkę. Posypać solą, pieprzem i mąką. Lekko zarumienić. Po podlaniu małą ilością wody przykryć i dusić na małym ogniu. Obrać cebulę i posiekać. Obrać pieczarki i pokroić w kostkę. Cebulę zeszklić. Usmażyć na niej pieczarki i dodać do mięsa baraniego pod koniec duszenia. Śmietanę dokładnie rozetrzeć z mąką i wiśniami. Podgotować. Przyprawić.