Sposób przygotowania:
Ciasto ananasowo-kokosowe z bitą śmietanąBiszkopt
Białka ubijamy na sztywno, dodajemy cukier i ubijamy. Dodajemy żółtka i dalej ubijamy.
Mąki mieszamy z proszkiem do pieczenia, przesiewamy, dodajemy do masy i delikatnie mieszamy łyżką. Na koniec wlewamy olej i mieszamy.
Pieczemy 20 min w temp. 180 st.
Masa ananasowa
W garnuszku rozrabiamy żółtka z cukrem, budyniami i mąką, podlewamy wodą żeby było rzadsze.
Wlewam do gotującego się soku z wodą i energicznie mieszamy. Ugotowany budyń wylewamy na talerz i pozostawiamy do ostygnięcia.
Dobrze osączone plastry ananasa kroimy w kosteczkę.
Masło ucieramy na puszysta masę, dodajemy po 1 łyżce budyniu i miksujemy. Na koniec dodajemy ananasa i delikatnie mieszamy łyżką.
Wkładka kokosowa
Białka ubijamy na sztywno, dodajemy cukier oraz mąkę. Na końcu wsypujemy wiórki kokosowe i mieszamy.
Pieczemy 25 min w temp 180 st. Wyciągamy z blaszki po całkowitym ostygnięciu.
Masa śmietanowa i przełożenie
Dobrze schłodzoną śmietanę ubijamy na sztywno z cukrem pudrem. Dodajemy stopniowo serek mascarpone i miksujemy. Dodajemy rozpuszczoną w niewielkiej ilości wrzątku i ostudzoną żelatynę.
Przełożenie:
Biszkopt
Masa ananasowa
Wkładka kokosowa
Masa śmietanowa
Podprażone płatki migdałów