Sposób przygotowania:
Szarlotka na kruchym spodzie
1. Ciasto: Składniki wyrobić, do uzyskania jednolitego ciasta. Owinąć w folię spożywczą i schłodzić w lodówce 30 minut. 2. Jabłka obrać, zetrzeć na tarce. Dusić na małym ogniu do miękkości (około 10-15 minut) Dodać do nich cukier puder i cynamon, wymieszać. Lekko przestudzić. 3. Schłodzone ciasto podzielić na 2 równe części. Jedną rozwałkować i wyłożyć do formy o wymiarach 35x24cm wysmarowanej masłem i posypanej bułką tartą. Podpiec w 180st.C około 15 minut. Wyjąć z piekarnika. Na gorący spód wyłożyć jabłka, a na jabłka drugą część schłodzonego i rozwałkowanego na kształt blaszki ciasta. Piec w 180st.C około 40 minut. Wyjąć i ostudzić. Można posypać cukrem pudrem. Smacznego!