Sposób przygotowania:
Barszcz biały z żeberkami
Ułożyć w garnku żeberka i warzywa . Dodać listek i ziele angielskie , szczyptę soli .Zalać wodą i gotować 1 godzinę . Po 40 minutach dołożyć do wywaru kiełbaski i czosnek - parzyć 20 minut .Wyjąć żeberka, białą kiełbasę i warzywa . Usunąć kości z żeberek i pokroić mięso w kawałki . Marchew pokroić w plasterki , tak samo białą kiełbasę i włożyć do zupy . Barszcz z torebek rozmieszać z zimną wodą i wlać do wywaru. Gotować 10 minut. Dodać śmietankę .Doprawić majerankiem , pieprzem .
Podawać kładąc na talerz kawałki żeberek, kiełbasy , i obrane i podzielone na ćwiartki jajka na twardo.
Posypać pietruszką .
Podawać kładąc na talerz kawałki żeberek, kiełbasy , i obrane i podzielone na ćwiartki jajka na twardo.
Posypać pietruszką .