Marta1986

Marta1986

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 711]

Barszcz czerwony

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

jedna z moich ulubionych zup.

Barszcz czerwony Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Barszcz czerwony

 

Sposób przygotowania:

Barszcz czerwony
Do wody wrzucić porcje rosołowe. Zagotować. Odszumować. Dodać ziele angielskie,liść laurowy. Marchewkę obrać i opłukać. Zetrzeć na tarce. Cebulę obrać i zetrzeć na tarce o małych oczkach. Czosnek przecisnąć przez praskę. Buraki w całości obrać, umyć i wrzucić do garnka. Gdy podgotują się dodać starkowaną marchewkę oraz cebulę i czosnek. Następnie dodać kostkę rosołową oraz wszystkie przyprawy. Pod koniec gotowania wrzucić potarkowane buraki oraz odrobinę kwasku cytrynowego i cukru. Dodać posiekany koperek oraz zabielić śmietaną. Podawać z ugotowanymi ziemniakami.
Barszcz czerwony
Buraki obrać i opłukac wrzucić do wywaru.
Barszcz czerwony
Po ugotowaniu warzyw i doprawieniu wrzucić pokrojone gotowe buraczki
Barszcz czerwony
Wszystko podgotować i zabielić śmietaną.
Barszcz czerwony
Ziemniaki ugotowac i podawać jako dodatek do zupy