Sposób przygotowania:
Barszcz czerwony o smaku wiśniowym :
Mięso , obrane warzywa , obrane i pokrojone na kawałki buraki , przyprawy ( oprócz maggi ), 1/3 łyżeczki soli, ½ łyżeczki pieprzu ,papryczkę chilli , wiśnie – ułożyć w dużym , szerokim garnku i zalać wodą . Doprowadzić do wrzenia , zmniejszyć gaz i gotować 1,5 godziny ( ma tylko lekko ,, mrugać „ ).Przecedzić wywar ( jeśli trzeba to przez gazę ).Doprawić do smaku ( jeśli doprawiamy inną przyprawa niż Barszcz czerwony to proponuję dodatkowo dodać odrobinę soku z cytryny który nie tylko lekko zakwasi barszczyk , ale i wydobędzie jego rubinowy kolor .
Mięso wyjęte z zupy obrać od kości. Usunąć skóry, i chrząstki .Zmielić i użyć jako farsz np. do pasztecików które podamy do tego barszczu .
Ja podałam z ,, Rożkami z francuskiego ciasta z obgotowaną kapustą i pieczarkami „
https://gotujmy.pl/rogaliki-z-ciasta-francuskiego-z-kapusta,przepisy-przekaski-przepis,50461.html
Mięso wyjęte z zupy obrać od kości. Usunąć skóry, i chrząstki .Zmielić i użyć jako farsz np. do pasztecików które podamy do tego barszczu .
Ja podałam z ,, Rożkami z francuskiego ciasta z obgotowaną kapustą i pieczarkami „
https://gotujmy.pl/rogaliki-z-ciasta-francuskiego-z-kapusta,przepisy-przekaski-przepis,50461.html
luna
Natala1210
kinga
Modelinka