Sposób przygotowania:
Barszcz czerwony z botwiną i fasolą.
Fasolę namoczyć na noc,zmienić wodę i gotować do miękkości w lekko osolonej wodzie, ok.1,5 godziny.Odcedzić. Do garnka wlać ok.2 l wody,wrzucić fasolę,wędzonkę,listek laurowy i ziele angielskie. Botwinę opłukać,posiekać drobno wraz z małymi buraczkami,wsypać płaską łyżeczkę cukru i wsypać do zupy.Ew. wykorzystać gotową botwinkę ze słoiczka. Ziemniaki obrać,pokroić w kostkę,wrzucić do zupy.Doprawić majerankiem,cząbrem,mini kosteczką smażona cebulka,czosnkiem granulowanym.Gotować, aż ziemniaki będą miękkie.Wlać barszcz i zagotować.W tym czasie rozmieszać śmietanę z mąką.Małym strumieniem wlać trochę gorącego barszczu do śmietany, cały czas energicznie mieszając.Wlać nasz "zabielacz" do pozostałego barszczu i zagotować.Doprawić ew. solą i pieprzem.
dynia33c
KOCHANA UWIELBIAM TWÓJ PROFIL BO JEST W NIM WSZYSTKO CO KOCHAM.
POZDRAWIAM I DUŻO ZDRÓWKA ŻYCZĘ.