goofy9

goofy9

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1117]

Barszcz czerwony z uszkami.

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Smak i zapach prawdziwej Wigilii ...

Barszcz czerwony z uszkami. Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Barszcz czerwony z uszkami.

 

 

  • uszka

Sposób przygotowania:

Barszcz czerwony z uszkami.
Kość wędzoną obgotowujemy, zbieramy dokładnie powstałe szumy. Następnie dodajemy pokrojone warzywa i całość gotujemy na niewielkim ogniu około 30 minut. Dodajemy ziele angielskie i liście laurowe. Pod koniec gotowania dodajemy słoik buraczków czerwonych wraz z zalewą oraz (w razie potrzeby - dla lepszego smaku) opakowanie barszczu w proszku. Całość doprawiamy solą i pieprzem.
Barszcz czerwony z uszkami.
Do barszczu dodajemy sporo warzyw by uzyskać odpowiedni smak.