Ilonar2301

Ilonar2301

Złoty Ekspert
[Przepisów: 744]

Barszcz czerwony zabielany śmietaną

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Smaczny i szybki w przygotowaniu.

Barszcz czerwony zabielany śmietaną Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Barszcz czerwony zabielany śmietaną

 

Sposób przygotowania:

Barszcz czerwony zabielany śmietaną
Buraki obrać i pokroić w plasterki, włoszczyznę oczyścić, wraz z burakami włożyć ją do garnka, zalać wodą i gotować około 30 minut wraz z przyprawami. Wywar z buraków przecedzić, dolać do niego zakwas buraczany, zagotować, następnie zabielić śmietaną uważając, żeby śmietana się nie zważyła. Doprawić do smaku sokiem z cytryny, solą i pieprzem. Tak przygotowany barszczyk świetnie smakuje z ziemniaczkami.
Barszcz czerwony zabielany śmietaną
Barszcz czerwony,
Barszcz czerwony zabielany śmietaną
Barszcz czerwony,