Bernadetta

Bernadetta

Złoty Ekspert
[Przepisów: 947]

Książka Kucharska: Idealny barszcz czerwony

Barszcz czysty

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Czerwony barszcz czysty do uszek na Wigilię.

Barszcz czysty Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Barszcz czysty

 

Sposób przygotowania:

Barszcz czysty
Buraczki gotujemy w łupinkach do miękkości, zalewamy zimną wodą i po kilku minutach obieramy ze skórki i ścieramy na tarce o grubych oczkach. Dodajemy 1 litr wody, ziele angielskie oraz liście laurowe i gotujemy pół godziny. Pod koniec gotowania lekko solimy. Odcedzamy buraczki i do czystego wywaru dodajemy wywar warzywny, a następnie wywar z gotowania grzybów i obrane ząbki czosnku i dalej gotujemy. Po około 10 minutach wyciągamy czosnek i doprawiamy barszcz do smaku koncentratem barszczu, solą i pieprzem. Podajemy z uszkami, udekorowany natką pietruszki i serduszkami z jabłka.
Barszcz czysty
Buraczki gotujemy w łupinkach do miękkości, zalewamy zimną wodą i po kilku minutach obieramy ze skórki i ścieramy na tarce o grubych oczkach. Dodajemy 1 litr wody, ziele angielskie oraz liście laurowe i gotujemy pół godziny.
Barszcz czysty
Odcedzamy buraczki i do czystego wywaru dodajemy wywar warzywny, a następnie wywar z gotowania grzybów i obrane ząbki czosnku i dalej gotujemy.