Danuta Prorok

Danuta Prorok

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 982]

Barszcz ukraiński

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Uwielbiam ten barszcz, smakuje wybornie.

Barszcz ukraiński

Składniki:

Barszcz ukraiński

 

 

Sposób przygotowania:

Barszcz ukraiński
Poprzedniego dnia fasolę opłukać i namoczyć wodzie. Warzywa umyć, obrać, opłukać, rozdrobić zalać wrzącą wodą, dodać ziele angielskie, liść laurowy i gotować. Buraki umyć, obrać, opłukać, rozdrobić, zalać wodą i ugotować. Pod koniec gotowania zakwasić. Fasolę ugotować w wodzie, w której się moczyła. Kapustę oczyścić, opłukać, poszatkować, dodać do gotujących się warzyw, posolić. Ziemniaki umyć, obrać, opłukać, pokroić w kostkę i gdy kapusta prawie miękka, dodać do zupy i gotować. Do zupy dodać buraki wraz z wywarem, fasolą, koncentratem pomidorowym. Śmietanę rozmieszać z mąką, następnie rozprowadzić niewielka ilością zupy, dodać do zupy, doprowadzić do smaku cukrem i solą, zagotować. Przed podaniem dodać drobno posiekany koperek.

Tagi:

buraki