Sposób przygotowania:
Barszcz ukraiński
Fasolę wymoczyć - najlepiej przez całą noc. Następnie do garnka z wodą włożyć opłukane mięso na wywar. Całość zagotować i po wytworzeniu się "brudnej panki", wodę zlać i nalać świeżej.
Dodać wymoczoną fasolę i gotować, aż będzie pół twarda. Wrzucić pokrojone warzywa - czyli ziemniaki, marchew, pietruszkę, selera, kapustę oraz listki laurowe i ziele angielskie.
Około 5-7 minut przed końcem gotowania dodać (starte na grubych oczkach) buraki i ocet (do smaku i dla koloru barszczu).
Na końcu wsypać majeranek. Gotową zupę połączyć ze śmietaną i doprawić według własnego smaku (cukrem, solą i pierzem).
Dodać wymoczoną fasolę i gotować, aż będzie pół twarda. Wrzucić pokrojone warzywa - czyli ziemniaki, marchew, pietruszkę, selera, kapustę oraz listki laurowe i ziele angielskie.
Około 5-7 minut przed końcem gotowania dodać (starte na grubych oczkach) buraki i ocet (do smaku i dla koloru barszczu).
Na końcu wsypać majeranek. Gotową zupę połączyć ze śmietaną i doprawić według własnego smaku (cukrem, solą i pierzem).
Jagodowa
Di bloguje
To wersja, którą lubię najbardziej!