Sposób przygotowania:
Tradycyjny barszcz ukraiński
Fasolę płuczemy i moczymy najlepiej namoczyć na noc aby rano można śmiało ją ugotować. Fasolę zalewamy około 3 szklankami wody, dodajemy liść laurowy i ziela angielskie oraz sól - gotujemy fasolę aby była prawie miękka. Do następnego garnka szatkujemy kapustę, zalewamy wodą by była zakryta i gotujemy, kiedy będzie ugotowana odcedzamy. W między czasie pietruszkę marchewkę oraz seler obieramy i kroimy w plasterki bądź kosteczkę, buraki obieramy - dwa trzemy na tarce na dużych oczkach a pozostałe dwa kroimy na połówki. ziemniaki również obieramy i kroimy w kosteczkę. Do dużego garnka w którym będzie finalny barszcz wkładamy żeberka zalewamy wodą i dodajemy pokrojoną marchewkę, pietruszkę, seler oraz buraki, dodajemy kostkę rosołową oraz sól i gotujemy przez około 30 minut, następnie dodajemy ziemniaki w dalszym ciągu gotując wszystko przez kolejne 15 minut by ziemniaki zmiękły, po upływie tego czasu dodajemy odcedzoną ugotowaną już kapustę oraz fasolę wraz z wodą i całość gotujemy przez około kwadrans. Barszczyk doprawiamy solą pieprzem i magii. W razie gdyby nie miał intensywnego czerwonego koloru można dodać soku z buraków. Smacznego
-Natka-