Sposób przygotowania:
Barszcz ukraiński
Umytą fasolę zalać zimną wodą i zostawić na noc. Następnego dnia fasolę ugotować i odcedzić. Pietruszkę, marchew, ziemniaki, buraki pokroić na kawałki, kapustę drobno posiekać.
Mięso opłukać i też pokroić na małe kawałki. Ugotować wywar z mięsa, marchewki, pietruszki i buraków. Dołożyć liść laurowy i ziele angielskie. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Dodać ziemniaki.
Kiedy warzywa będą miękkie dodać fasolę i kapustę pekińską. Wlać zalewę z buraków.
Doprawić do smaku solą, pieprzem i cukrem.
Zabielić śmietaną.
Mięso opłukać i też pokroić na małe kawałki. Ugotować wywar z mięsa, marchewki, pietruszki i buraków. Dołożyć liść laurowy i ziele angielskie. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Dodać ziemniaki.
Kiedy warzywa będą miękkie dodać fasolę i kapustę pekińską. Wlać zalewę z buraków.
Doprawić do smaku solą, pieprzem i cukrem.
Zabielić śmietaną.