szynszyla

szynszyla

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 221]

Barszcz ukraiński

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Bardzo lubię barszcz. Czy to z uszkami, czy z pasztecikiem. Dziś naszła mnie ochota na barszcz ukraiński. Pyszny słodko-kwaśny smak.

Barszcz ukraiński

Składniki:

Barszcz ukraiński

 

Sposób przygotowania:

Barszcz ukraiński
Umytą fasolę zalać zimną wodą i zostawić na noc. Następnego dnia fasolę ugotować i odcedzić. Pietruszkę, marchew, ziemniaki, buraki pokroić na kawałki, kapustę drobno posiekać.

Mięso opłukać i też pokroić na małe kawałki. Ugotować wywar z mięsa, marchewki, pietruszki i buraków. Dołożyć liść laurowy i ziele angielskie. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Dodać ziemniaki.

Kiedy warzywa będą miękkie dodać fasolę i kapustę pekińską. Wlać zalewę z buraków.

Doprawić do smaku solą, pieprzem i cukrem.

Zabielić śmietaną.