lipka02

lipka02

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 1186]

Barszcz ukraiński 2.

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Mój przepis na barszcz czerwony

Barszcz ukraiński 2.

Składniki:

Barszcz ukraiński 2.

 

Sposób przygotowania:

Barszcz ukraiński 2.
Do odcedzonego bulionu warzywnego dodaj obrane i pokrojone w ćwiartki czerwone buraki oraz 2 ząbki czosnku. Dodaj takze listek laurowy i ziele angielskie do smaku. Zupę gotuj na średnim ogniu aż do momentu kiedy buraki staną się miękkie.Gdy to nastąpi wyjmij buraki, barszcz dopraw do smaku solą i pieprzem oraz dodaj śmietanę wymieszaną uprzednio w kubku z dodatkiem barszczu. Barszcz przez chwilę zagotuj i podawaj na ciepło.

Tagi:

buraki