souplow

souplow

Kucharz
[Przepisów: 11]

Barszcz ukraiński mojej mamy

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Pyszny, sycący barszcz przepisu mojej mamy :) W sam raz dla miłośników tzw. "śmieciówek" :)

Barszcz ukraiński mojej mamy Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Barszcz ukraiński mojej mamy

 

Sposób przygotowania:

Barszcz ukraiński mojej mamy
Do sporego garnka wlać wodę, włożyć umyte kości schabowe, posolić, dodać kostkę rosołową i gotować ok 40 min. Włoszczyznę zetrzeć na tarce, buraczki pokroić w paski, fasolkę w 3 cm słupki, a kapustę drobno posiekać. Wszystkie te warzywa wrzucić do gotującego się wywaru łącznie z nie pokrojoną natką pietruszki (na koniec gotowania można ją wyjąć). Po około 15-20 minutach dodać obrane i pokrojone w kostkę ziemniaki. Wszystko doprawić majerankiem. Gdy ziemniaki będą ugotowane dodać na czubku łyżeczki kwasek cytrynowy, 2 łyżki cukru i zaprawić śmietaną. Zagotować. Od razu podawać. :)
Barszcz ukraiński mojej mamy
Gotujący się bulion (w tym przypadku na kościach schabowych)
Barszcz ukraiński mojej mamy
Wszystkie umyte warzywa kroimy dokładnie w taki sposób
Barszcz ukraiński mojej mamy
Pokrojone warzywa dodajemy do gotującego się bulionu

Tagi:

buraki