Sposób przygotowania:
Barszcz ukraiński na maśle - wersja 2
Buraki, marchewkę, pietruszkę, seler i ziemniaki obrać, umyć i zetrzeć na tarce o grubych oczkach (najszybciej użyć malaksera), cebule, pora i kapustę drobno posiekać. Wszystko wrzucić do garnka, zalać woda, dodać ziele i liść, osolić i gotować ok 25 minut. Po tym czasie dodać cukier, pieprz, przecier pomidorowy, czerwoną fasolkę i sok z cytryny. Wymieszać, ale nie dopuszczać do wrzenia. Do barszczu wrzucić masło. Śmietanę i zieleninę nakładać już na talerzu.
Czesiu
haniakson
Czesiu napisał(a):
Tit
evita0007
haniakson
quote nick=evita0007]super barszczyk a co do gotowania to i mi mozesz ugotować haniu taki barszczyk bo mi sie nie chce ;/[/quote]
Ma1ina
kasiunia.1981
haniakson
kasiunia.1981 napisał(a):
kasiunia.1981
Dziękuje za uznanie.Myślę,że razem wyczarowałybyśmy coś naprawdę cudnego;)Pozdrawiam