Sposób przygotowania:
Barszcz ukraiński trochę inaczej
Nas początek wstawiamy wywar na kiełbasce bądź boczku ,
kroimy ziemniaki w kostkę ,marchew,seler oraz pietruszkę trzemy na tarce o średnich oczkach dodajemy do zupy ,kiedy nasze warzywa będą już dość miękkie dodajemy buraczki ,pokrojoną w kostkę paprykę oraz czerwoną fasolkę ,gotujemy około 8 minut dodajemy ocet ,cukier,ziarenka smaku ,majeranek oraz kminek ,(ziarenek smaku bądź vegety czy tam soli dodajemy tyle aby nasza zupka miała smak tak jak lubimy)
na sam koniec zabielamy śmietaną i dodajemy posiekany koper oraz natkę.
Smacznego.
kroimy ziemniaki w kostkę ,marchew,seler oraz pietruszkę trzemy na tarce o średnich oczkach dodajemy do zupy ,kiedy nasze warzywa będą już dość miękkie dodajemy buraczki ,pokrojoną w kostkę paprykę oraz czerwoną fasolkę ,gotujemy około 8 minut dodajemy ocet ,cukier,ziarenka smaku ,majeranek oraz kminek ,(ziarenek smaku bądź vegety czy tam soli dodajemy tyle aby nasza zupka miała smak tak jak lubimy)
na sam koniec zabielamy śmietaną i dodajemy posiekany koper oraz natkę.
Smacznego.