Sposób przygotowania:
Barszcz z mini pierożkami
BARSZCZ: W garnku gotujemy wywar na włoszczyźnie z bulionem. Dodajemy buraki i ziele angielskie, liście laurowe i czosnek. Gotujemy na małym ogniu ponad godzinę. Wyjmujemy buraki i ucieramy na tarce. dodajemy ponownie do zupy. Doprawiamy majerankiem i chwilkę podgotowujemy przed podaniem. Do miseczek nakładamy uszka i nalewamy barszcz. Uszka : Mięso wieprzowe gotujemy z włoszczyzną do miękkości. Można dodać odrobinę warzywka. Studzimy. Cebulkę kroimy w kostkę i podsmażamy na złoty kolor. Miksujemy w rozdrabniaczu razem z mięsem. Dodajemy odrobinę wywaru, aby mięso nie było za suche. Mąkę wsypujemy do miski. Dodajemy jajko i odrobinę wody, tak aby nie było zbyt lepkie. Solimy. Wyrabiamy ciasto. Rozwałkowujemy i formujemy malutkie kołduny. Napełniamy farszem. Gotujemy we wrzącej wodzie. Wyjmujemy gdy wypłyną.
darmiona
mela25