fiesta54

fiesta54

Kuchcik
[Przepisów: 3]

Barszcz zabielany

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Barszcz na każdą porę roku

Barszcz  zabielany

Składniki:

Barszcz zabielany

 

 

 

Sposób przygotowania:

Barszcz zabielany
Gotujemy wywar mięsny w ok. 1 l wody dodając marchewkę, seler, pietruszkę, cebulę. Buraki obieramy kroimy na połówki i gotujemy w ok. 1,5 l wody dodając liść laurowy, ziele angielskie i czosnek. Odcedzamy również wywar mięsny i dodajemy go do wywaru z buraków, mieszamy mąkę ze śmietaną i dodajemy do barszczu gotując jeszcze ok. 1 min. Odstawiamy barszcz i dodajemy trochę soku z buraków, przyprawy, niewiele sosu sojowego i sok z jednej cytryny.