iwa643

iwa643

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 5470]

Barszczyk popijany

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 3

Moja rodzina uwielbia taki barszczyk do kolacji lub pierogów

Barszczyk popijany

Składniki:

Barszczyk popijany

 

 

Sposób przygotowania:

Barszczyk popijany
Warzywa obieramy i gotujemy z wędzonym żeberkiem na małym ogniu .Dodajemy kostki rosołowe lisć laurowy Gdy warzywa będą miękkie odcedzamy warzywa i mięso od wywaru .Buraczki możemy zetrzeć na surówkę Dodajemy cukier,sól,pieprz ,majeranek do smaku .zagotowujemy .Dodajemy wyciśnięty czosnek i sok z cytryny .Ja jeszcze doprawiam przyprawą w płynie .Gotujemy jeszcze z 10 min ,żeby smaki dobrze się połączyły .Jezeli barszcz nie ma ładnego ciemnego koloru można dodać barszcz w płynie do kupienia w butelkach

Tagi:

buraki