Sposób przygotowania:
Barszczyk prawie ukraiński
Mięso zalać zimną wodą, i postawic na gazie, gdy, powstanie szumowina, zebrać ją, przyprawić wywar solą, vegeta, wrzucić ziele ang, 2 listki laurowe, kilka ziaren pieprzu i gotować 15 minut. Po ty czasie dodac wloszczyzne i gotować całość około 50 minut. Jeśli wywar się wygotuję uzupełnić płyn wrzątkiem. W tym czasie buraki obrać i pokroić w paski,zalać wodą i gotować 15 minut. Ziemniaki obrać i pokroić w kostkę, kapustę poszatkować. Po upływie 50minut, wyjąć z wywaru włoszczyznę (prócz marchewki), z kości obrać mięso i wrzucić je do zupy. Dodać ziemniaki, gotować 10 minut, dodać kapustę, gotować kolejne 10 minut, dodać buraki z wywarem i fasolkę, gotować 10 minut, a na koniec zabielić śmietaną. Przyprawić pieprzem.