Sposób przygotowania:
Barszczyk ukraiński
Fasolę namaczamy w wodzie dzień wcześniej, wtedy szybciej nam się ugotuje. Następnego dnia gotujemy ją do miękkości , odcedzamy i dodajemy do gotowej już zupy. Kość zalewamy wodą dodajemy pokrojone w kostkę ziemniaki. Gotujemy ,szumując powstającą pianę. Buraki obieramy i ścieramy na tarce o grubych oczkach. Tak samo przygotowujemy pozostałe warzywa. Kapustę drobno kroimy nożem. Jak wywar zagotuje się dodajemy kolejno warzywa i doprawiamy. Gotujemy całość ok.40min. Dodajemy koncentrat pomidorowy i zaprawiamy śmietaną. Dokładamy fasolę. Posypujemy natką pietruszki.
![Barszczyk ukraiński Barszczyk ukraiński](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/barszczyk-ukrainski-260858.jpg)
![Barszczyk ukraiński Barszczyk ukraiński](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/barszczyk-ukrainski-260859.jpg)
![Barszczyk ukraiński Barszczyk ukraiński](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/barszczyk-ukrainski-260860.jpg)
![Barszczyk ukraiński Barszczyk ukraiński](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/barszczyk-ukrainski-260861.jpg)