majgrz11maja

majgrz11maja

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 33]

Barszcz Ukraiński

  • 6
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 7

Barszcz Ukraiński w Moim Wydaniu.

Barszcz Ukraiński

Składniki:

Barszcz Ukraiński

 

Sposób przygotowania:

Barszcz Ukraiński
Na wywar potrzebujemy kość ,por,cebulę,pietruszkę,2 listki laurowe,kilka ziarnek ziela a.,pieprz,sól10 dkg fasoli białej,1 marchewkę i ok.5l wody.Wywar jest wtedy gotowy gdy mięso na kości jest bardzo miękkie.Gdy wywar jest już gotowy ,pozostawiamy w garnku tylko wywar i fasolkę pozostałe warzywa kroimy w kostkę ok. 1x1cm dodajemy cząber nie więcej jak 2 szczypty i gotujemy do miękkości zaprawiamy mąką i śmietaną ,na koniec dodajemy ocet.Marchewkę z wywaru mażemy wykorzystać i w całości dodać do talerza z barszczem.ŻYCZĘ SMACZNEGO!