Sposób przygotowania:
Barszczyk z fasolkami i koperkiem.
1. Przygotowujemy warzywa : buraki, marchewkę, pietruszkę i selera obieramy, następnie myjemy i ścieramy na dużych oczkach tarki (buraczki do osobnej miski) 2. Pora kroimy w piórka, a ziemniaki obieramy, myjemy i kroimy w kostkę. 3. Do garnka wlewamy wodę. Dodajemy kostki rosołowe, ziele angielskie i liście laurowe. Zagotowujemy. 4. Wrzucamy ziemniaki. Po kilku minutach dodajemy buraki i gotujemy na niezbyt dużym ogniu. Po chwili dodajemy startą włoszczyznę z porem. Mieszamy. Gotujemy kilka minut. 5. Fasolę z puszki odcedzamy i przepłukujemy pod bieżącą wodę. Mrożoną fasolkę można przełamać na mniejsze kawałki. 6. Gdy ziemniaki będą prawie miękkie dodajemy fasolki i gotujemy kilka minut. 7. Dodajemy przecier i posiekany czosnek. Doprawiamy do smaku i dodajemy barszcz instant. Ściągamy z ognia. Zaprawiamy jogurtem naturalnym. 8. Cebulę obieramy, kroimy w kostkę i podsmażamy na rozgrzanym oleju. Dodajemy do zupy. 9. Koperek myjemy, otrząsamy z nadmiaru wody i siekamy. Posypujemy nim zupę tuż przed podaniem.