katarzynka455

katarzynka455

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1651]

Barszczyk z jajkiem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Barszczyk można podawać z młodymi ziemniaczkami z koperkiem.

Barszczyk z jajkiem

Składniki:

Barszczyk z jajkiem

 

Sposób przygotowania:

Barszczyk z jajkiem
Ok 2,5 litra wody stawiamy do gotowania do gotowania. Kiełbasę pokroić na kawałki,obsmażamy lekko na patelni na rozgrzanym oleju i dodajemy do garnka. Dodajemy przyprawy, kostkę bulionową i zmiażdżony czosnek. Gotujemy ok 30 min na małym ogniu. Do zupy dodajemy zakwas i doprawić do smaku. Na koniec dodajemy śmietanę. Jajka gotujemy na twardo , obieramy i kroimy. Rozkładamy na talerze.Zalewamy gorącą zupą.