pioge7

pioge7

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 604]

Bażant w pasztecie

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Polecony przez kuzynkę ale nie próbowany

Bażant w pasztecie

Składniki:

Bażant w pasztecie

 

 

Sposób przygotowania:

Bażant w pasztecie
Zdjąć mięso z bażanta i pokroić w plasterki. Ugotowac z kości bażanta, nóżki cielęcej i włoszczyzny, z dodatkiem przypraw wywar. Wywar sklarować surowym białkiem, przecedzić. Następnie zabarwić karmelem na złocisty kolor. Ostudzić. Zrobić z tego galaretkę. Pasztet pokroić na tyle plasterków ile jest plasterków z bażanta. Galaretę grubo posiekać. Na półmisku ułożyć plasterki z pasztetu. Na nich poożyć plasterki z bażanta, posypać wcześniej przygotowaną galaretkę i udekorowac sałatą. Podawać na ciepło.