Sposób przygotowania:
Bazyliowe sznycle z udek kurczaka
Mięso oczyścić, umyć, osuszyć papierowym ręcznikiem. Z mięsa usunąć skórę, tłuszcz, a następnie wyciąć kość. Listki bazylii posiekać. Dodać do niej posiekany czosnek, 4 łyżeczki oleju i przyprawę do mięs (soli nie dodałam, bo ta przyprawa jest dość słona). Wszystkie składniki marynaty dokładnie wymieszać. Marynatą pokryć mięso i odłożyć do lodówki na ok. 1 godzinę. Po tym czasie zamarynowane kawałki mięsa obtaczać w bułce tartej. Panierkę dociskać do mięsa. Mięso w panierce kłaść na rozgrzany na patelni olej. Smażyć na małym ogniu pod przykryciem, po 8-10 minut z obu stron. Następnie zdjąć pokrywkę, zwiększyć płomień, a mięso z obu stron zrumienić.