Sposób przygotowania:
Czekoladowa babka z nutą pomarańczy
Ciasto: Jajka ubijamy z cukrem. W międzyczasie w kąpieli wodnej rozpuszczamy czekoladę z masłem. Mąkę mieszamy z proszkiem do pieczenia i kakaem. Taką mieszankę dodajemy powoli, cały czas mieszając mikserem, do ubitych wcześniej jaj. Następnie dodajemy w kolejności: jogurt, przestudzoną czekoladę z masłem, sok wyciśnięty z pomarańczy, startą skórkę oraz skórkę kandyzowaną (odkładając troszkę do dekoracji).Ciasto przekładamy do wysmarowanej tłuszczem i wysypanej bułką tartą formy na babkę. Pieczemy w 180 stopniach przez około 40-45 minut.Polewa:W kąpieli wodnej roztapiamy czekoladę, dodajemy do niej śmietankę i mieszamy do połączenia.Upieczoną i przestudzoną babkę polewamy polewą i posypujemy odłożoną skórką kandyzowaną.