michałstarak

michałstarak

Kuchcik
[Przepisów: 4]

beuof strogonof

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Udziec kroimy w cienkie paski,dodajemy świeży pieprz czarny,musztardę dijon,skrapiamy oliwą i maserujemy mięso,następnie odstawiamy na 2h.

beuof strogonof

Składniki:

beuof strogonof

 

  • udziec wołowy
  • cebula biała i czerwona
  • musztarda dijon
  • świeży pieprz
  • śmietana 18%
  • masło
  • koncentrat pomidorowy
  • pieczarki
  • natka pietruszki
  • chrzan

 

Sposób przygotowania:

beuof strogonof
Mięso obsmażamy na mocno rozgrzanym tłuszczu,przekładamy do garnka,następnie obsmażamy cebulę i pieczarki,patelnię deglasujemy czerwonym winem wytrawnym,dusimy do miękkości,sporządzamy zasmażkę 3-stopnia do ,której na końcu dodaję koncentrat pomidorowy.Gdy mięso jest już miękkie zagęszczamy zasmażką ,dodajemy masło.Przy podaniu dodajemy kwaśną śmietanę,posiekanego drobno kiszonego ogórka i świeżo siekaną nać pietruszki.