Sposób przygotowania:
Bezglutenowy żur Eliprzygotowanie składników
Ziemniaki obrać, opłukać i pokroić w kostkę.
przygotowanie składników cd
Przygotować liście laurowe i ziele angielskie. Osobno przygotować majeranek.
przygotowanie wywaru
Kości wędzone i warkocz ze schabu opłukać i włożyć do dużego garnka. Dodać liście laurowe i ziele angielskie.
Całość zalać wodą, posolić i gotować aż mięso będzie miękkie. Kości i mięso wyjąć z wywaru i ostudzić. Obrać mięso z kości.
Obydwa mięsa pokroić w kostkę.
przygotowanie żuru
Do wywaru włożyć ziemniaki i gotować aż będą miękkie. Zakwas wymieszać, wlewać do ziemniaków i zagotować. Cały czas mieszać, żeby nie porobiły się kluchy.
Do żuru dodać pokrojone mięso i majeranek Całość doprawić do smaku pieprzem i maggi. Smacznego!
gusia1000