Sposób przygotowania:
Bezglutenowy żur Eliprzygotowanie składników
 
Ziemniaki obrać, opłukać i pokroić w kostkę.
przygotowanie składników cd
 
Przygotować liście laurowe i ziele angielskie. Osobno przygotować majeranek.
przygotowanie wywaru
 
Kości wędzone i warkocz ze schabu opłukać i włożyć do dużego garnka. Dodać liście laurowe i ziele angielskie. 
Całość zalać wodą, posolić i gotować aż mięso będzie miękkie. Kości i mięso wyjąć z wywaru i ostudzić. Obrać mięso z kości. 
Obydwa mięsa pokroić w kostkę.
przygotowanie żuru
 
Do wywaru włożyć ziemniaki i gotować aż będą miękkie. Zakwas wymieszać, wlewać do ziemniaków i zagotować. Cały czas mieszać, żeby nie porobiły się kluchy.
Do żuru dodać pokrojone mięso i majeranek Całość doprawić do smaku pieprzem i maggi. Smacznego!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
gusia1000