eli_555

eli_555

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1833]

Biała kapusta Eli zapiekana z serem

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Pyszna kapusta,jako dodatek do drugiego dania.

Biała kapusta Eli zapiekana z serem

Składniki:

Biała kapusta Eli zapiekana z serem

 

Sposób przygotowania:

Biała kapusta Eli zapiekana z serem
Kapustę poszatkować,wsypać do wrzątku,gotowac 10 minut,odcedzić.Na patelni smażyć posiekaną cebulę około 5 minut na rozgrzanym maśle,dodać mąkę,gałkę muszkatołową,sól,pieprz,dobrze wymieszać.Wlewać mleko ciągle mieszając aż sos zgęstnieje,dodać liść laurowy i przez 10 minut gotować.Wyjąć liść laurowy,dodać 2/3 szklanki sera ,wymieszać z kapustą,doprawić do smaku,wyłożyć do naczynia żaroodpornego,posypać resztą sera wymieszaną z bułką tartą.Wstawić do nagrzanego piekarnika i zapiekać ok. 15 minut,aż wierzch się zrumieni.Smacznego!