Sposób przygotowania:
Biała kiełbasa duszona wersja II :
Białą kiełbasę zalać w garnuszku wodą i gotować na małym gazie 15 minut. Wyjąć . Na patelni rozgrzać olej i obsmażyć na rumiano kiełbaski. Przełożyć do garnka .Na pozostały na patelni tłuszcz wsypać pieczarki pokrojone na ćwiartki . Usmażyć na rumiano . Dodać do kiełbasy , a na patelnię włożyć masło i cebulę . Smażyć aż zacznie się rumienić . Dołożyć miód , wymieszać i chwilę smażyć by miód zaczął się na cebuli karmelizować .Wlać wywar z gotowania kiełbasy i zagotować . Przelać do garnka z kiełbasą . Dodać łyżkę majeranku, 1/2 łyżeczki pieprzu , 1 łyżeczkę papryki , 1 łyżkę maggi . Dusić na małym gazie ok. 30 minut. Doprawić sos do smaku .
wiola333
Natala1210
elzbieta8960