Babciagramolka

Babciagramolka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2812]

Biała kiełbasa duszona wersja II :

  • 3
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 11

Szybkie i bardzo smakowite danie . Można podać z chlebem lub z ziemniakami :

Biała kiełbasa duszona wersja II  :

Składniki:

Biała kiełbasa duszona wersja II :

 

  • 3 białe kiełbasy surowe
  • 3 cebule ( dałam 2 białe i 1 czerwoną )
  • 30 dag pieczarek
  • 1 szklanka wody
  • 1 łyżeczka miodu
  • maggi
  • sól
  • pieprz mielony
  • papryka mielona
  • majeranek
  • 2 łyżki masła
  • 2 łyżki oleju

 

Sposób przygotowania:

Biała kiełbasa duszona wersja II :
Białą kiełbasę zalać w garnuszku wodą i gotować na małym gazie 15 minut. Wyjąć . Na patelni rozgrzać olej i obsmażyć na rumiano kiełbaski. Przełożyć do garnka .Na pozostały na patelni tłuszcz wsypać pieczarki pokrojone na ćwiartki . Usmażyć na rumiano . Dodać do kiełbasy , a na patelnię włożyć masło i cebulę . Smażyć aż zacznie się rumienić . Dołożyć miód , wymieszać i chwilę smażyć by miód zaczął się na cebuli karmelizować .Wlać wywar z gotowania kiełbasy i zagotować . Przelać do garnka z kiełbasą . Dodać łyżkę majeranku, 1/2 łyżeczki pieprzu , 1 łyżeczkę papryki , 1 łyżkę maggi . Dusić na małym gazie ok. 30 minut. Doprawić sos do smaku .