Sposób przygotowania:
Biała kiełbasa pieczona
Kiełbasę parzyć we wrzątku przez 10 minut ( kiełbaski wkładać do wrzątku i trzymać na gazie 5 minut od ponownego zagotowania , potem wyłączyć i zostawić na jeszcze 5 minut ) .Wyjąć.
Cebule pokroić w paseczki i zarumienić na oleju.
Jabłka obrać , wyciąć gniazda nasienne i pokroić na ósemki.
Na folii aluminiowej układać po 1 kiełbasce .Obkładać ją podsmażona cebulka i kawałkami jabłka . Posypać każdą szczyptą majeranku, czosnku granulowanego, papryki. Zawinąć szczelnie .
Piec w piekarniku w temperaturze 200 * C przez 30 minut .
Cebule pokroić w paseczki i zarumienić na oleju.
Jabłka obrać , wyciąć gniazda nasienne i pokroić na ósemki.
Na folii aluminiowej układać po 1 kiełbasce .Obkładać ją podsmażona cebulka i kawałkami jabłka . Posypać każdą szczyptą majeranku, czosnku granulowanego, papryki. Zawinąć szczelnie .
Piec w piekarniku w temperaturze 200 * C przez 30 minut .