Sposób przygotowania:
Biała kiełbasa w sosie cebulowym
Zagotować szklankę wody, włożyć do wrzątku kiełbasę i na małym ogniu chwilę ją gotować. W garnuszku rozgrzać olej Wielkopolski, dodać posiekane drobno cebule, posypać mąką i razem podsmażać około 10 minut starając się, aby całość się nie zrumieniła.
Do zasmażki z cebulą wlać wywar, w którym ugotowała się kiełbasa, dodać sól, listek laurowy, ziele angielskie i pieprz oraz do smaku sok z cytryny i cukier. Można dolać także kilka łyżek wody. Gotować sos, aż leciutko zgęstnieje. Do sosu włożyć ugotowaną i pokrojoną w kawałki kiełbasę i wszystko razem zagrzać.
Do zasmażki z cebulą wlać wywar, w którym ugotowała się kiełbasa, dodać sól, listek laurowy, ziele angielskie i pieprz oraz do smaku sok z cytryny i cukier. Można dolać także kilka łyżek wody. Gotować sos, aż leciutko zgęstnieje. Do sosu włożyć ugotowaną i pokrojoną w kawałki kiełbasę i wszystko razem zagrzać.
kołczu
Darth Vader
przepis nawet ciekawy, tylko za ciekawie nie prezentuje się na zdjęciu. A ten olej wielkopolski to który ma być? Bo wielkopolskie są rzepakowy, słonecznikowy i jakiś mieszany. Który dać?