pacpaw

pacpaw

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1427]

Biała parzona z sosem miodowo-musztardow

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Biała kiełbasa parzona z sosem miodowo-musztardowym

Biała parzona z sosem miodowo-musztardow Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Biała parzona z sosem miodowo-musztardow

 

  • biała kiełbasa parzona 40 dag
  • miód 2 łyżki
  • musztarda sarepska 5 łyżeczek
  • smalec do smażenia

Sposób przygotowania:

Biała parzona z sosem miodowo-musztardow
Białą kiełbasę wrzucamy do gorącej, ale nie wrzącej wody. Parzymy ją (nie doprowadzając do wrzenia) około 5 minut – miałem cienkie kiełbaski, jeśli są grubsze parzymy nawet 15 minut. Miód poddajemy kąpieli wodnej, aby zrobił się płynny. Dodajemy do niego musztardę i mieszamy. Smak powinien być lekko słodkawy z wyczuwalną musztardą, także w razie potrzeby zwiększamy ilość jednego lub drugiego składnika. Sparzoną kiełbasę nacinamy. Następnie wrzucamy na rozgrzany smalec i podgrzewamy z dwóch stron. Po przewróceniu polewamy sosem miodowo-musztardowym. Smażymy parę minut i gotowe. Smacznego.
Biała parzona z sosem miodowo-musztardow
Płynny miód mieszamy z musztardą sarepską
Biała parzona z sosem miodowo-musztardow
Białe kiełbaski wieprzowe parzymy przez kilkaminut
Biała parzona z sosem miodowo-musztardow
Sparzone kiełbaski białe nacinamy na całej długości
Biała parzona z sosem miodowo-musztardow
Nacięte białe kiełbaski smażymy na rozgrzanym smalcu