Sposób przygotowania:
Białe kiełbaski Eli zapiekane na warzywachprzygotowanie składników
Fasolkę szparagową umyć, osuszyć i usunąć końcówki z łodygą. Fasolkę pokroić.
przygotowanie składników cd
Z papryk usunąć gniazda nasienne. Papryki opłukać, osuszyć i pokroić w kostkę.
przygotowanie składników cd
Miąższ wydrążony z kalarep do faszerowania pokroić w kostkę.
przygotowanie składników cd
Białe kiełbaski wyjąć z opakowania i porozcinać. Cebulę obrać i pokroić dość grubo.
duszenie warzyw
Na patelni rozgrzać olej z masłem. Dodać fasolkę i chwilę smażyć. Do fasolki dodać cebulę i razem jeszcze smażyć.
duszenie warzyw cd
Dodać paprykę.
duszenie warzyw cd
Na patelnię dodać kalarepę i razem chwilę smażyć. Całość doprawić do smaku solą, pieprzem i czosnkiem granulowanym.
duszenie warzyw cd
Warzywa podlać odrobiną wody i ułożyć na nich kiełbaski. Patelnię przykryć i dusić kiełbaski z warzywami 5 minut.
zapiekanie
Warzywa przełożyć do naczynia do zapiekania.
zapiekanie cd
Na warzywach ułożyć kiełbaski. Naczynie włożyć do piekarnika nagrzanego do 190 stopni C i zapiekać około 25 minut aż kiełbaski się zrumienią.
podawanie
Koperek opłukać, osuszyć i pokroić. Dodać koperek do zapieczonych warzyw i wymieszać. Warzywa rozłożyć na talerze na nich położyć kiełbaski. Można podawać z ryżem ugotowanym na sypko. Smacznego!
gusia1000