czekoladka_m

czekoladka_m

Złoty Ekspert
[Przepisów: 986]

Książka Kucharska: Dania dla dzieci

Białe knedle węgierskie

  • 3
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 6

Knedle najbardziej uwielbiane przez dzieci.

Białe knedle węgierskie Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Białe knedle węgierskie

 

 

  • Sos:
  • szkl. śmietany 18%,
  • cukier waniliowy,
  • 2 łyżki cukru.

Sposób przygotowania:

Białe knedle węgierskie
1. Twaróg utrzeć z jajkami, następnie dodać szczyptę soli, kaszę manną, mąkę oraz dokładnie przestudzoną margarynę. Zagnieść ciasto. Formować małe knedle i wrzucać na osolony wrzątek. Gotować przez około 4 minuty od momentu wypłynięcia na wierzch. 2. Wszystko zagotować, sosem polać knedle.
Białe knedle węgierskie
Z masy formujemy male knedle i gotujemy